INDUSTRIA TUTUNULUI

Fabrica de procesare tutun

Industria tutunului este prezentă în Grupul InterAgro de la faza cultivării tutunului la cea de prelucrare superioară a acestuia.

SC ROMITAL SRL deţinuta în proporţie de 99,8% de SC Galaxy Tobacco SA, se ocupa în principal cu procesarea superioară a tutunului până la producerea de strips, materie primă de înalta calitate realizată cu cele mai moderne tehnologii, unice în România, necesare fabricării ţigaretelor.

Furnizarea acestui tutun de cea mai bună calitate este asigurată de SC SEED PROCESING SRL, al cărui acţionar majoritar este SC GALAXY TOBACCO SA, societate deţinută de SC InterAgro SA în proporţie de 53,8% din capitalul social.

SC SEED PROCESING SRL rămâne principalul cultivator de tutun. În anul 2002 s-a cultivat pentru prima dată tutun, soiul Virginia, pe o suprafaţă de 400 ha, ajungând în 2006 la 800 ha, asigurându-se astfel capacitatea de procesare a fabricii SC ROMITAL SRL de 18.000 t/an, investiţia în sine fiind de 6 milioane de euro.

Tutunul prelucrat este expediat cãtre SC GALAXY TOBACCO SA, care îl foloseşte în producerea ţigaretelor distribuite apoi prin firma de distribuţie SC GALAXY DISTRIBUTION SRL.